Herinneren

De herinnering aan uw dierbare is heel belangrijk. Een van de laatste herinneringen is het afscheid en een mooi afscheid kan u helpen bij het verwerken van het verlies… Toch is alleen dit vaak niet genoeg. Er zijn veel manieren waarop u ook daarna de herinnering aan uw dierbare vorm kunt geven.

Fingerprint

In de dagen tussen overlijden en het afscheid maken wij, wanneer u dit wilt, vingerafdrukken van uw dierbare. Deze kunt u later gebruiken voor op een speciaal hiervoor bedoeld herinneringssieraad.

De vingerafdrukken worden digitaal afgenomen en opgeslagen in een “digitale” kluis. Privacy is 100% gewaarborgd.

Herinneringsproducten voor as

Een maand na de crematie wordt de as beschikbaar gesteld aan de nabestaanden.

Wilt u de as (laten) verstrooien of wilt u de as geheel of gedeeltelijk (laten) bewaren? Er is van alles mogelijk. Verstrooien kan op verschillende plekken en op verschillende manieren, hierbij valt te denken aan:

  • een fijne plek waar u en/of uw dierbare graag kwam(en)
  • het verstrooiveld van het crematorium, in het bijzijn van óf zonder nabestaanden
  • op zee, vanuit een vliegtuig
  • op zee, vanaf een schip (het is mogelijk dat u meevaart).

Wilt u (ook) een tastbare herinnering in de vorm van een sieraad of urn waar een (symbolische) hoeveelheid as in kan worden bewaard? Kijk dan eens naar:

Heeft u iets heel anders in uw hoofd? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden…

Grafmonument

Als uw dierbare wordt begraven, komt er doorgaans een monument op het graf te staan.
Jan Reek Natuursteen heeft een zeer uitgebreid assortiment en kan u heel goed adviseren. Wanneer u wilt, kunt u zelf digitaal een 3D ontwerp maken, maar u bent uiteraard ook welkom in de showroom.

Wilt u niet alleen een mooie plek creëren om naar terug te keren, maar ook een tastbare herinnering hebben? Wellicht is een herinneringssieraad met een vingerafdruk van uw dierbare iets voor u.